Projecten

Tony Chocolonely Proeverijtje

Tony Chocolonely’s proeverijtjes vinden hun weg naar de Nederlandse markt dankzij Müller Fresh Food Logistics. De groeiende vraag naar dit product stelde Müller voor een uitdaging die Geurtsen, expert in op maat gemaakte machinebouw, kon oplossen. Ontdek hoe Geurtsen van deze uitdaging een automatisch succes maakte!

Het project

Geurtsen automatiseert verpakken proeverijtjes Tony Chocolonely

Müller Fresh Food Logistics is verantwoordelijk voor het verpakken en distribueren van de producten van Tony Chocolonely. Een van deze producten is het proeverijtje, een doosje met diverse smaken chocoladerepen. De groeiende vraag naar dit product maakte handmatige verpakken niet langer haalbaar voor Müller. Daarom ging Müller op zoek naar een geautomatiseerde verpakkingsoplossing. Echter, zo’n machine was niet beschikbaar op de markt, waardoor Müller op zoek ging naar een partner die op maat gemaakte machines kon ontwikkelen.

De zoektocht leidde Müller naar Geurtsen, een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en bouwen van innovatieve machines. Geurtsen nam de uitdaging aan en creëerde een unieke verpakkingsmachine speciaal voor chocoladerepen, die in staat was om de repen automatisch in de doosjes te plaatsen. Dankzij deze machine kon Müller de groeiende vraag naar de proeverijtjes probleemloos bijhouden en efficiënt aan de vraag van hun klanten voldoen.

Geurtsens oplossing voor chocoladerepen verpakking

De rol van Geurtsen in dit project bestond uit het ontwerpen van een op maat gemaakte verpakkingsmachine voor chocoladerepen ten behoeve van Müller. Voordat we aan de start van het project begonnen, voerde Geurtsen eerst een grondige haalbaarheidsstudie uit, waarin we de businesscase beoordeelden op zijn haalbaarheid. Wat Geurtsen onderscheidt, is ons vermogen om op maat gemaakte machines te ontwikkelen die naadloos aansluiten bij de specifieke wensen en eisen van onze klanten. Müller had reeds eerdere succesvolle samenwerkingen met Geurtsen en was ervan overtuigd dat Geurtsen de benodigde expertise en ervaring bezat om een innovatieve verpakkingsmachine te creëren die nog niet op de markt beschikbaar was. Geurtsen nam de opdracht met enthousiasme aan en slaagde erin een unieke machine te ontwikkelen die chocoladerepen automatisch in de bijbehorende doosjes kon plaatsen.

Vraagt u zich af of uw project kan slagen? Bij Geurtsen beginnen we altijd met een grondige haalbaarheidsstudie. Neem vandaag nog contact met ons op om te achterhalen of uw project haalbaar is!

Proces

Machinebouw-
Traject

Het machinebouwtraject bij Machinefabriek Geurtsen is een proces waarbij een machine vanaf concept tot uiteindelijke oplevering wordt uitgevoerd: ontwerp, ontwikkeling en productie . Hieronder volgen de belangrijkste stappen in het proces:

In deze fase draait alles om het begrijpen van de behoeften en eisen van de klant en het definiëren van duidelijke doelstellingen voor het project. Hierbij hoort ook uitgebreid onderzoek en analyse om de haalbaarheid van het project te beoordelen en de technische specificaties vast te stellen. Bovendien wordt er in deze fase een conceptueel ontwerp gecreëerd voor de machine of productielijn.

Ook wel bekend als de pre-engineeringfase, omvat dit het bouwen van een testopstelling van de machine of een bepaalde techniek. Hiermee wordt geëvalueerd of de bedachte, vaak ongeteste technologieën voldoen aan de gestelde specificaties en eisen.

In deze fase wordt de machine ontworpen met behulp van geavanceerde 3D-ontwerpsoftware. Het 3D-ontwerp moet volledig voldoen aan de specificaties en eisen van de klant, evenals aan de technische haalbaarheid.

Nadat het definitieve ontwerp is beoordeeld en goedgekeurd, gaat het project over naar de productiefase. Dit omvat het selecteren van geschikte materialen en componenten, de assemblage van de machine, uitgebreide kwaliteitscontroles en het uitvoeren van grondige tests om ervoor te zorgen dat de machine aan alle eisen voldoet.

Zodra de machine is gebouwd en getest, wordt deze geïnstalleerd op de locatie van de klant. Deze fase omvat het transporteren van de machine naar de klantlocatie, het uitvoeren van de installatie en het in bedrijf stellen van de machine. Daarnaast voorziet Machinefabriek Geurtsen in de benodigde training voor de gebruikers.

Tijdens deze fase wordt beoordeeld of het systeem voldoet aan de verwachtingen van de klant of gebruiker. Deze test vindt plaats op de locatie van de klant, na de installatie van het systeem, en omvat diverse tests om de functionaliteit en veiligheid ervan te verifiëren.

Na de installatie biedt Machinefabriek Geurtsen doorgaans uitgebreide service en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat de machine optimaal blijft functioneren en eventuele problemen snel en efficiënt worden opgelost. Dit waarborgt de duurzame werking van de machine en de tevredenheid van de klant.

patrick geurtsen
Samenwerking

Innovatieve samenwerking: 1500 verpakking per uur!

De samenwerking tussen Geurtsen en Müller is een indrukwekkende samenwerking van expertise en innovatie. Samen hebben we de uitdaging aangenomen om een op maat gemaakte oplossing te creëren voor de verpakking van Tony Chocolonely’s proeverijtjes. Müller bracht hun diepgaande kennis van de markt en hun specifieke behoeften in, terwijl wij bij Machinefabriek Geurtsen onze vaardigheden in machinebouw en innovatief denken hebben ingezet. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een unieke verpakkingsmachine die de groeiende vraag naar dit product efficiënt en met precisie kan bijhouden, met een indrukwekkende capaciteit van 1500 verpakkingen per uur.

Heeft u een complex vraagstuk op het gebied van machinebouw waarvoor u een betrouwbare en ervaren partner zoekt? Machinefabriek Geurtsen staat paraat om u te assisteren! Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen bij het vinden van de perfecte oplossing voor uw technische uitdagingen. U kunt ons bereiken via e-mail op verkoop@mfgeurtsen.nl of door te bellen naar +310570621159 om een afspraak te plannen met een van onze deskundigen. We kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Patrick Geurtsen

CEO en Eigenaar van Machinefabriek Geurtsen

Wilt u uw voedingsmiddelenproductie optimaliseren? Neem dan contact op

nl_NLNL


Aanvraag Chemische Industrie

Ontdek hoe wij u kunnen helpen met op maat gemaakte machinebouw! Laat uw gegevens achter en onze experts nemen zo snel mogelijk contact met u op. Profiteer nu van onze expertise en verbetert uw productieproces!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?