Projecten

Multicarve voor GEA

De MultiCarve is een machine die in staat is om vlees snel en efficiënt te vermalsen, walsen en in te snijden. Deze machine is speciaal ontworpen voor het bewerken van gekookte ham en gevogelte en voldoet aan de food grade normen. De machine bewerkt met twee roterende rollen het vlees.

Het project

MultiCarve

Snelheid en efficiëntie van de MultiCarve

Dankzij de snelheid en efficiëntie van de MultiCarve is het mogelijk om grote hoeveelheden vlees te verwerken direct na pekelinjectie in een korte tijd. Dit is vooral handig voor vleesverwerkingsbedrijven die een hoog productievolume hebben De MultiCarve werkt samen met de GEA MultiJector en zorgt voor het vergroten van oppervlakte waardoor pekel goed verdeeld in het product raakt tijdens het vervolgproces: tumblen. Hierdoor wordt ook proteïne extractie geoptimaliseerd en draagt dit bij aan kortere procestijden.

Uitdagend machinebouw vraagstuk?

Heeft u een uitdagend machinebouw vraagstuk waarvoor u een betrouwbare en ervaren partner nodig heeft? Machinefabriek Geurtsen staat voor u klaar! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw technische uitdagingen. Wacht niet langer en stuur ons een e-mail op verkoop@mfgeurtsen.nl of bel ons op +31 (0)570 – 62 11 59 om een afspraak te maken met een van onze specialisten. We kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Proces

Machinebouw-
Traject

Het machinebouwtraject bij Machinefabriek Geurtsen is een proces waarbij een machine vanaf concept tot uiteindelijke oplevering wordt uitgevoerd: ontwerp, ontwikkeling en productie . Hieronder volgen de belangrijkste stappen in het proces:

Dit omvat het identificeren van de behoeften en eisen van de klant en het definiëren van de doelstellingen voor de machine. Inclusief onderzoek en analyse om de haalbaarheid van het project te bepalen en om de technische specificaties vast te stellen. In deze fase wordt ook een conceptueel ontwerp gemaakt van de machine of productielijn. 

Ook wel bekend als de fase pre-engineering omvat het bouwen van een testopstelling van de machine of een bepaalde techniek, om te testen of de bedachte, vaak onbewezen technieken, voldoen aan de specificaties en eisen.

In deze fase wordt de machine ontworpen met behulp van 3D ontwerp software programma’s. Het 3D ontwerp moet voldoen aan de specificaties en eisen van de klant en de technische haalbaarheid.

Na het evalueren van het definitieve ontwerp gaat het project over naar de productiefase. Het productieproces bestaat uit het selecteren van de juiste materialen en componenten, het assembleren van de machine, het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het testen van de machine.

Nadat de machine is gebouwd en getest, wordt deze geïnstalleerd bij de klant. Dit omvat het transporteren van de machine naar de locatie van de klant, het installeren en in bedrijf stellen van de machine en het trainen van de gebruikers.

Na installatie biedt Machinefabriek Geurtsen meestal service en onderhoud om de goede werking van de machine te waarborgen en eventuele storingen op te lossen.

Multicarve machine ontworpen en geproduceerd door Geurtsen voor GEA, een geavanceerde oplossing voor precisiebewerking in de voedingsmiddelenindustrie.
patrick geurtsen
Samenwerking

Intensieve samenwerking tussen GEA en Machinefabriek Geurtsen

Dankzij een goede relatie, die terug gaat naar de jaren ’70, is een intensief project tussen GEA en Machinefabriek Geurtsen de ontwikkeling van de opvolger van de TenderCarve snel verlopen. Het ontwerp is modulair en de messenrollen kunnen worden aangepast aan de vereisten van de klant. Hierdoor is de machine veel zijdig en kan deze worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Dankzij het in-house productieproces kan Geurtsen de kwaliteit en betrouwbaarheid van de MultiCarve waarborgen. Daarnaast wordt service geboden en zijn reserveonderdelen goed te leveren. Machines bij Geurtsen kunnen worden ontwikkeld met diverse besturingssystemen van Allen-Bradley / Rockwell Automation, Siemens en B&R. Machinefabriek Geurtsen ontwikkelt en produceert seriematige machinebouw projecten voor diverse opdrachtgevers in de voedingsmiddelenindustrie.

 

Patrick Geurtsen

CEO en Eigenaar van Machinefabriek Geurtsen

1521800486878
Over ons

Machinefabriek Geurtsen als partner in machinebouw

Bij Machinefabriek Geurtsen is het mogelijk om de afvulmachine voor kitbussen te bestellen met specifieke wensen en aanpassingen. Geurtsen is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte machines en biedt een persoonlijke aanpak voor elke klant. Dit betekent dat, afhankelijk van uw specifieke vereisten en wensen, de afvulmachine kan worden aangepast om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Bijvoorbeeld, als u kitbussen van afwijkende afmetingen heeft, of als u een machine nodig heeft met specifieke besturings- of afschermingsfuncties, kunt u deze specificaties opgeven aan Machinefabriek Geurtsen. Zij zullen het ontwerp en de productie aanpassen om aan uw wensen te voldoen, zodat u een machine krijgt die aan al uw eisen voldoet.

Met hun expertise in het ontwerpen en produceren van machines en hun persoonlijke aanpak, is Machinefabriek Geurtsen de perfecte partner voor het op maat maken van uw machine.

Patrick Geurtsen

Eigenaar van Machinefabriek Geurtsen

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen!

nl_NLNL