Het kotteren van metaal

Machinefabriek Geurtsen kan dankzij de jarenlange ervaring in machinebouw en metaalbewerking een uitgebreid aanbod aan diensten bieden. Een van de verspaningstechnieken die wij beheersen is die van het kotteren. Onze vakkundige medewerkers kunnen deze vorm van metaalbewerking gegarandeerd op een kwalitatief hoogstaande wijze uitvoeren.


Draaien

Kotteren is een vorm van draaien, waarbij het product of materiaal dat wordt bewerkt, wordt vastgezet. Het gereedschap zorgt er door middel van een draaiende beweging voor dat er een cilindervorm ontstaat. Er zijn twee manieren van kotteren:

  • Langskotteren
  • Vlakkotteren

Langskotteren creëert een gelijke cirkel in het gehele materiaal met eenzelfde diameter. Vlakkotteren zorgt ervoor dat er een steeds bredere cirkel wordt gecreëerd. Door middel van één van deze twee vormen van kotteren en/of de andere diensten die van pas komen bij machinebouw is Machinefabriek Geurtsen prima in staat ieder vraagstuk op dit terrein voor u op te lossen.

Kotteren - Machinefabriek Geurtsen

Overige diensten en contact

Behalve kotteren bieden wij nog heel veel andere diensten op een uiterst flexibele manier aan om zo aan iedere wens en eis te kunnen voldoen. Wilt u meer informatie over het kotteren of over andere gerelateerde diensten? Neem dan gerust contact op met ons via: 0570-621159  of vul het contactformulier in. Wij reageren daarna uiteraard zo spoedig mogelijk.

Kotter specialist nodig?

Onze klanten

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?