Een nauta menger: wat houdt het precies in? Uitleg door Machinefabriek Geurtsen

Wat zijn nauta mengers precies? De nauta menger werkt op basis van een mengwerking (driedimensionaal). Deze werking ontstaat doordat verschillende roterende delen samenvloeien in één conische mengketel. De term ‘conisch’ hierin heeft te maken met de vorm overigens: de puntige vorm doet denken aan een groot ijshoorntje (in het Engels een cone). De mengschroef in dit geheel transporteert het product door de cone heen. En doordat de schroef gelijktijdig beweegt langs de mengerwand, ontstaan er convectieve krachten en afschuifkrachten.

 

Snel een spreken over nauta mengers? Bel dan naar 0570-621159. Wij plannen dan spoedig een afspraak met u in.

Conische nauta menger - vat - Machinefabriek Geurtsen
Aandrijving conische nauta menger - Machinefabriek Geurtsen

Nauta menger door Machinefabriek Geurtsen

Nauta mengers zijn toepasbaar binnen uiteenlopende industrieën. Dit komt door de brede toepasbaarheid van de mengers zelf. Laten we een aantal toepassingen op een rij zetten:

  • Het koelen van producten
  • Het verwarmen van producten
  • Beluchting of ontluchting
  • Vloeistoffen toevoegen aan vaste stoffen (bijvoorbeeld middels injectie)
  • Inertisatie
  • Egalisatie van kleur (en ook korrelgrootte)

Bovenstaande lijst is niet limitatief. Daarbij komt dat verschillende processen in één apparaat gecombineerd kunnen worden. Deze mate van efficiëntie is kenmerkend voor onze werkwijze bij Machinefabriek Geurtsen.

Garanties bij een samenwerking met Machinefabriek Geurtsen

Nauta mengers zijn geschikt voor het mengen van enorme volumes (tot maar liefst 100.000 liter). Dit betekent dat deze apparaten van hoge kwaliteit dienen te zijn. En dit is ook precies waar wij voor instaan. Werken met hoogwaardige materialen en op een gedetailleerde werkwijze. Indien u advies nodig hebt over nauta mengers, staan wij bijvoorbeeld voor u klaar. Onze kennis van productieprocessen binnen uiteenlopende branches bieden hierin veel perspectief. Wij zetten graag in op lange termijnrelaties!
Nauta menger - Machinefabriek Geurtsen

Meer weten over nauta mengers? Neem contact met ons op!

Nauta mengers bieden enorme voordelen als het gaat om het optimaliseren van productieprocessen. Bent u benieuwd naar meer informatie? Of wilt u graag vlot aan de slag? De specialisten van Machinefabriek Geurtsen staan voor u klaar. Bel naar 0570-621159, of vul het contactformulier op de website in. Onze mensen staan altijd klaar om u te adviseren. Wees welkom voor een kopje koffie!

Nauta menger specialist nodig?

Onze klanten

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?