5-assig simultaan frezen

Verspaning kan bij Machinefabriek Geurtsen op verschillende manieren, wij zijn onder andere gespecialiseerd in 5-assig simultaan frezen. Wij beschikken over diverse freesmachines. Voor zowel seriewerk als enkelstuks hebben we de juiste freesmachines in huis.


Wat is 5-assig simultaan frezen versus 3-assig frezen

5-assig simultaan frezen heeft verschillende voordelen ten op zichtte van 3-assig frezen. Bij 3-assig frezen werkt de frees enkel van bovenaf, met de frees altijd loodrecht op het product. De frees heeft de mogelijkheid bewerkingen uit te voeren over de X,- Y- en Z-as (X = links-rechts, Y = voor-achter en Z = omhoog-omlaag). Bij elke bewerking aan een product moet het werkstuk opnieuw opgespannen worden. Bij 5-assig simultaan frezen kan zowel de freeskop, de 4e as, als de opspantafel, de 5e as, (waar het werkstuk op opgespannen is) bewegen/onder een hoek worden gezet. Hierdoor is het mogelijk om bijna alle zijden van het werkstuk in één opspanning te bewerken. 

5-assig simultaan frezen - verspaning - seriewerk tot enkelstuks - Machinefabriek Geurtsen


Voordelen van 5-assig simultaan frezen

Wanneer alle assen tegelijkertijd (simultaan) kunnen worden aangestuurd dan praat men over 5-assig simultaan frezen. De voordelen van 5-assig simultaan frezen ten op zichtte van het 3-assig frezen zijn:
  • Mogelijk om zeer complexe producten te fabriceren;
  • Meerdere bewerkingen in één opspanning mogelijk;
  • Kortere cyclustijden doordat er minder opspanningen nodig zijn;
  • Uiterst nauwkeurig verspanen met name op vorm- en plaatstoleranties;
  • Hogere toleranties haalbaar;
  • Efficiënt gebruik van grondstof;
  • Geschikt voor het meest complexe freeswerk;
  • Programmeren met Edgecam.

Met de 5-assige freesbank is het mogelijk complexe vormen te frezen. Ook 3D dubbel gekromde oppervlakken, is met een 5-assig simultaan bewerkingsmachine geen probleem. Met ons CNC bewerkingscentrum kunnen we de meest mooie 3D gewelfde oppervlakken realiseren door middel van het 5-assig simultaan frezen.

5 assig simultaan frezen - verspaning - Machinefabriek Geurtsen

Uw wens staat altijd centraal

Eigenlijk werkt het heel simpel: u vertelt ons wat uw wensen zijn, wij ontzorgen u gedurende het gehele proces. Omdat Machinefabriek Geurtsen niet alleen beschikt over voldoende freesmachines, maar over een zeer uitgebreid machinepark en over ontzettend veel vakmanschap, kunt u met vrijwel elk verzoek voor frezen bij ons terecht. Zo kunnen we op de uiterst veelzijdige DMU 65 monoblock van DMG-Mori, 5-assig simultaan frezen. Op deze bank kan een grote verscheidenheid aan bewerkingen worden uitgevoerd. Aan uw vraag naar kwalitatief hoogstaande CNC freesbewerkingen kunnen we voldoen.

5 assig simultaan frezen - Machinefabriek Geurtsen - Banner

Het maximale toerental van de spil van de DMG Mori DMU 65 monoblock is 18.000 omwentelingen per minuut. Er kunnen werkstukken op bewerkt worden van maximaal 400x400x400 mm (X,Y,Z). De CNC gestuurde draaitafel heeft een maximale diameter van 400 mm. Daarnaast is onze 5-assige freesmachine voorzien van een beladingsrobot, de BMO Titanium, en heeft een gereedschap wisselaar met 88 posities. Doormiddel van de beladingsrobot is het mogelijk 24/7 te produceren van enkelstuks tot seriewerk.


Specialisten in:

Naast 5-assig simultaan frezen biedt Machinefabriek Geurtsen verschillende expertises, waaronder onderstaande diensten:

Meer weten over 5-assig simultaan frezen

Wanneer u specifieke wensen heeft of aanvullende informatie wenst over het 5-assig simultaan frezen, kunt u altijd een beroep doen op onze hulpvaardige medewerkers. Bel John op 📞 06 18 64 00 44, mail ✉ info@mfgeurtsen.nl of vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Geïnteresseerd?

Onze klanten

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?