Wat is een cobot?

Een vraag die we tegenwoordig steeds vaker horen. De cobot vindt zijn oorsprong in de jaren 90, waar deze wordt uitgevonden door onder andere Edward Colgate. De Engelse definitie die door de wetenschappers aan de cobot werd gegeven: "a device and method for direct physical interaction between a person and a computerized manipulator" vertaald "een apparaat en methode voor directe fysieke interactie tussen een persoon en een geautomatiseerde manipulator". Sinds de uitvinding kwamen er steeds vaker cobots op de markt.  

 

De hedendaags gebruikte afkorting voor de cobot is collaboratieve robot. Het gaat hierbij als het ware om een robot die in samenwerking met een mens zijn effect vindt. Wilt u meer weten over cobots? Neem dan contact op met de specialisten van Machinefabriek Geurtsen. Stuur een e-mail naar verkoop@mfgeurtsen.nl zodat we contact met u kunnen maken! 


Bel naar 0570-621159 om in contact te komen met een van onze specialisten op het gebied van cobots. Wij gaan graag met u om de tafel om te komen tot de perfecte oplossing. 

Cobot - Robotisering - Palletiseren - Machinefabriek Geurtsen
Cobot - Robotisering - Automatisering - Machinefabriek Geurtsen

Inzet cobot: optimaliseren van processen

De cobot is een handige en betaalbare oplossing om processen in industriële omgevingen te maximaliseren. De cobot een handige aanvulling in het productieproces om werknemers te ondersteunen. Cobots kunnen flexibel worden ingezet en zij kunnen verschillende taken uitvoeren. Een groot voordeel van de cobot: cobots kunnen worden ingezet op werkzaamheden die in de loop van de geschiedenis onveilig zijn gebleken voor mensen. Het fijne van een cobot is dat deze letterlijk precies doet wat de samenwerkende medewerker wil: door gevoeligheid voor aanraking en omgeving kan de cobot ideaal gestuurd worden in alle processen. 

Deze robot assisteert momenteel in industriële werkomgevingen net zoals industriële machines dat doen. In industriële processen is het van vitaal belang dat de industriële machine de meest effectieve methode gebruikt om een bepaalde taak te voltooien. Samen met industriële robots kunnen cobots een industriële machine in staat stellen meerdere taken uit te voeren met behulp van verschillende soorten accessoires. Omdat de industrie voortdurend in beweging is, vereisen industriële machines voortdurende innovatie. Door verschillende machines en machineonderdelen samen te voegen, kunnen we bestaande processen optimaliseren en repetitieve en monotone taken automatiseren om de menselijke fysieke inspanning te verlichten of te elimineren en de efficiëntie te verhogen.
 
Cobots zijn handig bij verschillende werkzaamheden. Denk hierbij aan polijsten, verpakken van voedsel en meer. Hiermee bieden cobots een oplossing voor verschillende branches. Cobots bieden uitkomst voor de food sector, de farmaceutische industrie, offshore, verpakkingen en ook medische accessoires.

Contact met cobot specialist Geurtsen 

Bij Machinefabriek Geurtsen hebben we de ontwikkelingen omtrent de cobot sinds het ontstaan gevolgd. Toepassing van deze machines is ons alles behalve onbekend. Bent u benieuwd wat de cobot voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek. Bel dan naar 0570-621159, vul het contactformulier of stuur een mail naar verkoop@mfgeurtsen.nl.

Specialist in sterkteberekeningen nodig?
Cobot - Automatisering - Robotisering - Machinefabriek Geurtsen

Onze klanten

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?