Machinefabriek Geurtsen neemt Inserva over (persbericht)

By 18 oktober 2014Geen categorie

Machinefabriek Geurtsen Deventer heeft aan het begin van deze maand de technische dienstverlener Inserva, ook uit Deventer, overgenomen. Na het faillissement van Inserva eind september bleek MF Geurtsen een overnamekandidaat bij wie de belangen van zowel personeel als klanten het beste waren gegarandeerd. Geurtsen neemt de goodwill en een aantal personeelsleden van het bedrijf over. Op dinsdag 7 oktober jongstleden was de overname een feit.

 

Grote hoeveelheid technische kennis

MF Geurtsen is met meer dan 80 medewerkers en een omvangrijke, moderne productiefaciliteit één van de grootste technische dienstverleners en machinebouwers in de regio. Directeur van de machinefabriek Patrick Geurtsen is blij met de overname: “Inserva is een bedrijf met veel kennis en ervaring in de technische dienstverlening. De werkzaamheden die het bedrijf de afgelopen jaren heeft uitgevoerd voor grote klanten in de regio komen overeen met onze eigen dienstverlening. Met deze overname hebben we een grote hoeveelheid technische kennis aan onze competenties toegevoegd.”

 

Personeel en goodwill

MF Geurtsen neemt naast personeel ook klanten van Inserva over. “Met het nieuwe technische personeel halen we veel ervaring en deskundigheid in huis, waarmee we onze eigen dienstverlening nog verder kunnen aanscherpen. Met de overname verwerven we ook de ‘goodwill’ van Inserva; de klanten die het bedrijf al jaren ondersteunt met services zoals onderhoud en advies. Deze klanten houden met de overname van het personeel over het algemeen hun ‘aanspreekpunt’, maar nu in dienst van Machinefabriek Geurtsen. Ook hebben de klanten het voordeel dat wij, als grotere partij met meer medewerkers en faciliteiten, nóg meer diensten kunnen bieden.”

 

Geurtsen: alle technische services onder één dak

Inserva was opgericht in 2000 en had een goede reputatie opgebouwd in de technische ondersteuning van (grote) productiebedrijven. De specialismen van Inserva, zoals onderhoud en service aan machineparken, metaalbewerking, constructie & montage, technisch advies en projectmanagement sluiten aan bij de dienstverlening van MF Geurtsen. Patrick Geurtsen: “Als machinefabriek bieden we een groot aantal technische services onder één dak. Onze specialisten bieden niet alleen de technische plannen en engineering; ook werkzaamheden zoals machinebouw en spoedreparaties kunnen we in onze eigen machinefabriek uitvoeren. Met de overname van Inserva breiden we onze klantenkring en kennis nog verder uit.”

 

Lange historie in metaalbewerking

Machinefabriek Geurtsen, gevestigd in de Smyrnastraat, werd in 1926 als haardensmederij annex constructiewerkplaats opgericht door de grootvader van de huidige directeur. In bijna 100 jaar groeide het familiebedrijf uit tot een moderne machinefabriek met meer dan 80 medewerkers, een eigen uitzendbureau voor technisch personeel en detachering, veel kennis en maximale flexibiliteit voor haar klanten.

About teamcreative

Onze klanten

Machinefabriek Geurtsen maakt waar wat zij beloven en heeft daarom het vertrouwen van Teijin Aramid. Wij zijn erg te spreken over het meedenken tijdens de ontwerpfase, het tijdig opleveren van projecten en bijbehorende documentatie en de geleverde kwaliteit. De hands-on mentaliteit van de montageleider en de monteurs vinden wij erg plezierig.

Ronny Lasker, Teijin Aramid

Machinefabriek Geurtsen heeft kennis van onze processen en systemen en denkt mee om ons proces te verbeteren en te optimaliseren. Ze hebben alle disciplines in huis om ons op een goede wijze te kunnen bedienen.

Alwin Spenkelink, Ben & Jerry Hellendoorn

Machinefabriek Geurtsen is voor ons een vertrouwde partij, waarvan we weten wat we aan ze hebben. Ze staan altijd klaar en leveren kwaliteit en high-end oplossingen.

Michel Hulsebos, Georg Fischer

Wij hebben al een jarenlange relatie met Geurtsen, die is ontstaan in de jaren 60. Voor ons is Machinefabriek Geurtsen een betrouwbare partij die sterk is in het ontwikkelen en fabriceren van machines. En voor ons specifiek zijn dat voornamelijk machines voor het bedrukken, bewerken, transporteren en verpakken van textiel. Ook voor onderdelen en reparaties hebben we aan Geurtsen een flexibele partner.

Mickel Reijntjes, Vlisco Netherlands B.V.

Verbufa is exclusief leverancier van machines en installaties van toonaangevende fabrikanten aan de voedingsmiddelenindustrie in de Benelux. Met Machinefabriek Geurtsen hebben wij een ideale partner gevonden om samen voor onze klanten te zorgen voor klantspecifieke oplossingen.

Mark Marrink, Verbufa

Met Machinefabriek Geurtsen hebben we korte lijnen. Ze levert direct vakkundige monteurs die in ons onderhoud kunnen meedraaien. Wel zo prettig en hierdoor zijn onze onderhoudskosten goed in de hand te houden.

Johnny Jochems, Stork Veco B.V.

Wij maken veelvuldig gebruik van de diensten en kennis van Machinefabriek Geurtsen. Vooraf spreken we het gespecificeerde werk door met ons aanspreekpunt. Hij zorgt ervoor dat voor het werk een offerte wordt opgesteld, dat alles gestructureerd verloopt in de realisatiefase en bewaakt hierin eveneens mede de kwaliteit van het geleverde werk. On-site wordt er met zorg en deskundigheid aan onze productie installaties gewerkt.

Paul Staring, Akzo Nobel Arnhem

Machinefabriek Geurtsen is een hoogwaardige technische partij, die ervaring heeft om met partijen van een andere discipline constructief samen te werken. De communicatie verloopt daarbij prettig en is transparant. Als opdrachtgever erg prettig dat projecten op een juiste wijze worden afgerond, ook onder hoge tijdsdruk.

William de Hesse, ESA

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?