Kotteren

Het kotteren van metaal

Machinefabriek Geurtsen kan dankzij de jarenlange ervaring in machinebouw en metaalbewerking een uitgebreid aanbod aan diensten bieden. Eén van de verspaningstechnieken die wij beheersen is die van het kotteren. Onze vakkundige medewerkers kunnen deze vorm van metaalbewerking gegarandeerd op een kwalitatief hoogstaande wijze uitvoeren.

Draaien
Kotteren is een vorm van draaien, waarbij het product of materiaal dat wordt bewerkt, wordt vastgezet. Het gereedschap zorgt er door middel van een draaiende beweging voor dat er een cilindervorm ontstaat. Er zijn twee manieren van kotteren:

  • Langskotteren
  • Vlakkotteren

Langskotteren creëert een gelijke cirkel in het gehele materiaal met eenzelfde diameter. Vlakkotteren zorgt ervoor dat er een steeds bredere cirkel wordt gecreëerd. Door middel van één van deze twee vormen van kotteren en/of de andere diensten die van pas komen bij machinebouw is Machinefabriek Geurtsen prima in staat ieder vraagstuk op dit terrein voor u op te lossen.

Overige diensten en contact
Behalve kotteren bieden wij nog heel veel andere diensten op een uiterst flexibele manier aan om zo aan iedere wens en eis te kunnen voldoen. Wilt u meer informatie over het kotteren of over andere gerelateerde diensten? Neem dan gerust contact op met ons via: 0570 – 621 159 of vul het contactformulier in. Wij reageren daarna uiteraard zo spoedig mogelijk.

Kotter specialist nodig?

Onze klanten

Machinefabriek Geurtsen maakt waar wat zij beloven en heeft daarom het vertrouwen van Teijin Aramid. Wij zijn erg te spreken over het meedenken tijdens de ontwerpfase, het tijdig opleveren van projecten en bijbehorende documentatie en de geleverde kwaliteit. De hands-on mentaliteit van de montageleider en de monteurs vinden wij erg plezierig.

Ronny Lasker, Teijin Aramid

Machinefabriek Geurtsen heeft kennis van onze processen en systemen en denkt mee om ons proces te verbeteren en te optimaliseren. Ze hebben alle disciplines in huis om ons op een goede wijze te kunnen bedienen.

Alwin Spenkelink, Ben & Jerry Hellendoorn

Machinefabriek Geurtsen is voor ons een vertrouwde partij, waarvan we weten wat we aan ze hebben. Ze staan altijd klaar en leveren kwaliteit en high-end oplossingen.

Michel Hulsebos, Georg Fischer

Wij hebben al een jarenlange relatie met Geurtsen, die is ontstaan in de jaren 60. Voor ons is Machinefabriek Geurtsen een betrouwbare partij die sterk is in het ontwikkelen en fabriceren van machines. En voor ons specifiek zijn dat voornamelijk machines voor het bedrukken, bewerken, transporteren en verpakken van textiel. Ook voor onderdelen en reparaties hebben we aan Geurtsen een flexibele partner.

Mickel Reijntjes, Vlisco Netherlands B.V.

Verbufa is exclusief leverancier van machines en installaties van toonaangevende fabrikanten aan de voedingsmiddelenindustrie in de Benelux. Met Machinefabriek Geurtsen hebben wij een ideale partner gevonden om samen voor onze klanten te zorgen voor klantspecifieke oplossingen.

Mark Marrink, Verbufa

Met Machinefabriek Geurtsen hebben we korte lijnen. Ze levert direct vakkundige monteurs die in ons onderhoud kunnen meedraaien. Wel zo prettig en hierdoor zijn onze onderhoudskosten goed in de hand te houden.

Johnny Jochems, Stork Veco B.V.

Wij maken veelvuldig gebruik van de diensten en kennis van Machinefabriek Geurtsen. Vooraf spreken we het gespecificeerde werk door met ons aanspreekpunt. Hij zorgt ervoor dat voor het werk een offerte wordt opgesteld, dat alles gestructureerd verloopt in de realisatiefase en bewaakt hierin eveneens mede de kwaliteit van het geleverde werk. On-site wordt er met zorg en deskundigheid aan onze productie installaties gewerkt.

Paul Staring, Akzo Nobel Arnhem

Machinefabriek Geurtsen is een hoogwaardige technische partij, die ervaring heeft om met partijen van een andere discipline constructief samen te werken. De communicatie verloopt daarbij prettig en is transparant. Als opdrachtgever erg prettig dat projecten op een juiste wijze worden afgerond, ook onder hoge tijdsdruk.

William de Hesse, ESA

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?