Ambacht sinds 1926

Toen oprichter Geurtsen in 1926 zijn haardensmederij annex constructiewerkplaats oprichtte kon hij nog niet vermoeden dat het familiebedrijfje zou uitgroeien tot een moderne machinefabriek met meer dan 90 medewerkers, veel know-how en een goed uitgeruste productiefaciliteit

De basis voor groei

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd vanaf 1945, toen Geurtsen onderhoud en engineering ging uitvoeren voor de Ankersmit Textielfabrieken. Die samenwerking resulteerde in een groeiende expertise in het ontwerpen en bouwen van specialistische machines volgens exacte specificaties van de klant. Geurtsen groeide en vestigde zich na de Tweede Wereldoorlog aan de Molenbelt in Deventer.

Karakteristiek fabrieksgebouw

Om aan de toenemende grote vraag naar olie/water afscheiders te kunnen voldoen moest Geurtsen weer uitbreiden. In 1978 vestigde de machinefabriek zich in het pand van de voormalig Koninklijke Tapijtfabrieken Deventer aan de Smyrnastraat. Met dit historische en karakteristieke fabrieksgebouw beschikt Geurtsen over alle ruimte voor productiefaciliteiten.

Sinds oktober 1996 is Machinefabriek Geurtsen ISO 9001 gecertificeerd. In 2008 is daar het VCA* certificaat aan toegevoegd. In 2015 is Machinefabriek Geurtsen gecertificeerd voor ISO 3834-2 en NEN 1090.

Groot aantal services onder één dak

In de afgelopen periode heeft Geurtsen een aantal gespecialiseerde bedrijven overgenomen en geïntegreerd. Daarmee kan de Deventer machinefabriek  een groot aantal klanten vanuit één organisatie ondersteunen met hoogwaardige kennis, maximale flexibiliteit en een steeds breder pakket gespecialiseerde technische services. We verzorgen bijvoorbeeld niet alleen de technische plannen en engineering, maar voeren ook werkzaamheden zoals machinebouw, spoedreparaties, 3D metaal printen en gecertificeerd leidingwerk voor u uit. Daarnaast kunt u bij Geurtsen terecht voor technisch personeel en detachering

Meer weten over onze mogelijkheden?

Wilt u meer weten over onze technische services? Bel 0570-621159 of vul ons contactformulier in. Wij informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden.

Technisch specialist nodig?

Onze klanten

Machinefabriek Geurtsen maakt waar wat zij beloven en heeft daarom het vertrouwen van Teijin Aramid. Wij zijn erg te spreken over het meedenken tijdens de ontwerpfase, het tijdig opleveren van projecten en bijbehorende documentatie en de geleverde kwaliteit. De hands-on mentaliteit van de montageleider en de monteurs vinden wij erg plezierig.

Ronny Lasker, Teijin Aramid

Machinefabriek Geurtsen heeft kennis van onze processen en systemen en denkt mee om ons proces te verbeteren en te optimaliseren. Ze hebben alle disciplines in huis om ons op een goede wijze te kunnen bedienen.

Alwin Spenkelink, Ben & Jerry Hellendoorn

Machinefabriek Geurtsen is voor ons een vertrouwde partij, waarvan we weten wat we aan ze hebben. Ze staan altijd klaar en leveren kwaliteit en high-end oplossingen.

Michel Hulsebos, Georg Fischer

Wij hebben al een jarenlange relatie met Geurtsen, die is ontstaan in de jaren 60. Voor ons is Machinefabriek Geurtsen een betrouwbare partij die sterk is in het ontwikkelen en fabriceren van machines. En voor ons specifiek zijn dat voornamelijk machines voor het bedrukken, bewerken, transporteren en verpakken van textiel. Ook voor onderdelen en reparaties hebben we aan Geurtsen een flexibele partner.

Mickel Reijntjes, Vlisco Netherlands B.V.

Verbufa is exclusief leverancier van machines en installaties van toonaangevende fabrikanten aan de voedingsmiddelenindustrie in de Benelux. Met Machinefabriek Geurtsen hebben wij een ideale partner gevonden om samen voor onze klanten te zorgen voor klantspecifieke oplossingen.

Mark Marrink, Verbufa

Met Machinefabriek Geurtsen hebben we korte lijnen. Ze levert direct vakkundige monteurs die in ons onderhoud kunnen meedraaien. Wel zo prettig en hierdoor zijn onze onderhoudskosten goed in de hand te houden.

Johnny Jochems, Stork Veco B.V.

Wij maken veelvuldig gebruik van de diensten en kennis van Machinefabriek Geurtsen. Vooraf spreken we het gespecificeerde werk door met ons aanspreekpunt. Hij zorgt ervoor dat voor het werk een offerte wordt opgesteld, dat alles gestructureerd verloopt in de realisatiefase en bewaakt hierin eveneens mede de kwaliteit van het geleverde werk. On-site wordt er met zorg en deskundigheid aan onze productie installaties gewerkt.

Paul Staring, Akzo Nobel Arnhem

Machinefabriek Geurtsen is een hoogwaardige technische partij, die ervaring heeft om met partijen van een andere discipline constructief samen te werken. De communicatie verloopt daarbij prettig en is transparant. Als opdrachtgever erg prettig dat projecten op een juiste wijze worden afgerond, ook onder hoge tijdsdruk.

William de Hesse, ESA

Heeft u een specialist nodig in machinebouw?