Machinefabriek Geurtsen neemt Inserva over (persbericht)

By 18 oktober 2014Geen categorie

Machinefabriek Geurtsen Deventer heeft aan het begin van deze maand de technische dienstverlener Inserva, ook uit Deventer, overgenomen. Na het faillissement van Inserva eind september bleek MF Geurtsen een overnamekandidaat bij wie de belangen van zowel personeel als klanten het beste waren gegarandeerd. Geurtsen neemt de goodwill en een aantal personeelsleden van het bedrijf over. Op dinsdag 7 oktober jongstleden was de overname een feit.

 

Grote hoeveelheid technische kennis

MF Geurtsen is met meer dan 80 medewerkers en een omvangrijke, moderne productiefaciliteit één van de grootste technische dienstverleners en machinebouwers in de regio. Directeur van de machinefabriek Patrick Geurtsen is blij met de overname: “Inserva is een bedrijf met veel kennis en ervaring in de technische dienstverlening. De werkzaamheden die het bedrijf de afgelopen jaren heeft uitgevoerd voor grote klanten in de regio komen overeen met onze eigen dienstverlening. Met deze overname hebben we een grote hoeveelheid technische kennis aan onze competenties toegevoegd.”

 

Personeel en goodwill

MF Geurtsen neemt naast personeel ook klanten van Inserva over. “Met het nieuwe technische personeel halen we veel ervaring en deskundigheid in huis, waarmee we onze eigen dienstverlening nog verder kunnen aanscherpen. Met de overname verwerven we ook de ‘goodwill’ van Inserva; de klanten die het bedrijf al jaren ondersteunt met services zoals onderhoud en advies. Deze klanten houden met de overname van het personeel over het algemeen hun ‘aanspreekpunt’, maar nu in dienst van Machinefabriek Geurtsen. Ook hebben de klanten het voordeel dat wij, als grotere partij met meer medewerkers en faciliteiten, nóg meer diensten kunnen bieden.”

 

Geurtsen: alle technische services onder één dak

Inserva was opgericht in 2000 en had een goede reputatie opgebouwd in de technische ondersteuning van (grote) productiebedrijven. De specialismen van Inserva, zoals onderhoud en service aan machineparken, metaalbewerking, constructie & montage, technisch advies en projectmanagement sluiten aan bij de dienstverlening van MF Geurtsen. Patrick Geurtsen: “Als machinefabriek bieden we een groot aantal technische services onder één dak. Onze specialisten bieden niet alleen de technische plannen en engineering; ook werkzaamheden zoals machinebouw en spoedreparaties kunnen we in onze eigen machinefabriek uitvoeren. Met de overname van Inserva breiden we onze klantenkring en kennis nog verder uit.”

 

Lange historie in metaalbewerking

Machinefabriek Geurtsen, gevestigd in de Smyrnastraat, werd in 1926 als haardensmederij annex constructiewerkplaats opgericht door de grootvader van de huidige directeur. In bijna 100 jaar groeide het familiebedrijf uit tot een moderne machinefabriek met meer dan 80 medewerkers, een eigen uitzendbureau voor technisch personeel en detachering, veel kennis en maximale flexibiliteit voor haar klanten.

About teamcreative